10 Ağustos 2015 Pazartesi

PayPal hesabı nasıl açılır?

DUYURU: Paypal artık Türkiye'de kullanıma kapanmıştır. Ayrıntılar: Tıklayın

1. Paypal hesabı açmak için ilk önce https://www.paypal.com/tr/webapps/mpp/home adresine girin.
2. Ortadaki veya Sağ üstteki "Hesap Açın" butonuna tıklayın.

3. Açılan sayfada Bireysel Hesap Seçin Devam'a tıklayın.

Uyarı: Paypal'a kayıt olduğunuz mail adresinin güvenliği de önemlidir. Bu nedenle güvenli tuttuğunuz mail adresinizi kullanın veya yeni bir mail adresi açın. Ve paypal şifrenizi de basit yapmayın. Aksi halde mail adresinizi bilen birisi şifrenizi de kırabilirse hesabınızı kullanabilir!

4. Açılan Formu doldurun ve tekrar Devam'a tıklayın.
5. Yeni gelen Formu da doldurun ve sonundaki sözleşmeleri okuyup onay için ilgili Kutucuğa tıklayın.
6. Son olarak "Kabul edin ve Hesap oluşturun" butonuna tıklayın. Böylece kaydınız tamamlandı. Ama alışverişlerde kullanabilmek için kart eklemeniz gerekiyor. Sizi zaten kart ekleme sayfasına yönlendirmiş olması gerek. (Resimdeki sayfa) Bu sayfada kart bilgilerinizi doldurup işlemi tamamlayın.

7. Son olarak email adresinizi onaylamanız gerekiyor. Email hesabınıza giriş yapın ve paypal'dan gelen onay mailini açın. Onay için ilgili butona basın veya verilen linke tıklayın. Onaylandı sayfası çıktıysa burada da işiniz bitmiştir. Artık paypal email ve şifrenizi kullanarak birçok siteden sipariş verebilirsiniz.

Paypal'a nasıl kart eklenir?

Paypal'a kayıt oldunuz ama kart eklemediniz mi? O zaman bu anlatım sizin için. Paypal'a kullanmadığınız bir bankamatik kartınızı ya da sanal kart eklemenizi tavsiye ederiz. [Sanal kart nasıl açılır?] İsterseniz normal kredi kartı da ekleyebilirsiniz tabi, ama güvenliğe çok dikkat etmeniz gerekiyor. Paypal bilgileriz çalınırsa zararınız büyük olur.

Kart eklemek için:
1. Paypal hesabınıza giriş yapın.
2.  e-cüzdan menüsüne tıklayın
3. Kredi ve banka kartları kısmında "kart ekleyin" butonuna basın
4. Açılan sayfada bilgilerinizi girip kaydet demeniz yeterli.

Neden paypal ile ödemelisiniz?

1. Para iade garantisi
Yurtdışından sipariş verirken "Ya ürün gelmezse?, hatalı veya yanlış ürün gelirse?"  gibi şüpheler oluşmaktadır. Paypal ile ödemenin en büyük avantajı da burada devreye girmektedir. Paypal ile yapılan ödemelerde ürününüz belirtilen sürede gelmez ise veya belirtilenden farklı ya da sorunlu ürün gelirse ödemenizi yaptığınız tarihten itibaren 180 gün içinde PayPal üzerinden "itiraz"  edebiliyor, satıcı sorununuzu çözmezse "hak talebi" ne çevirerek ödemenizi geri alabiliyorsunuz. Böylece paypal dolandırılmanızı önlüyor.

2. Kart bilgilerinizi paylaşmadan güvenli alışveriş
PayPal'a kartınızı kayıt ettikten sonra sipariş verdiğiniz sitelere sadece paypal bilgilerinizi vererek ödeme yapıyorsunuz. Bu sayede kart bilgilerinizi paylaşmadan alışveriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca bazı siteler kredi kartınızı kabul etmeyebilir veya çeşitli belgeler istenebilir ya da bankanız yurtdışı ödemeye izin vermeyebilir. Bunlara da paypal ile çözüm sağlanmış olur.

3. TL olarak ödeme imkanı
Siparişleriz hangi kurdan olursa olsun PayPal kartınızdan TL olarak çekiyor. ( PayPal kurları normale göre biraz yüksek oluyor ve çeviri masrafı da ekleniyor, bu durumdan memnun değilseniz ve kartınıza yabancı kurdan yansıtılmasını istiyorsanız bu da mümkün. [Bkz: PayPal ile alışverişte TL yerine döviz üzerinden faturalandırılmak için ne yapılmalı?]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder