11 Haziran 2016 Cumartesi

ÖNEMLİ DUYURU: Paypal'ın Türkiye'den Çekilmesi ve Tavsiyeler

Birçok Sitede Paypal güvencesi ile rahatça alışveriş yapıyorduk ama artık Türkiye için paypal kullanılamıyor. Kredi kartı ile (Sanal Kart kullanmanızı tavsiye ederiz,bkz Sanal kart nasıl açılır? ) sipariş vermek zorundayız artık ve sitelerin güvenilirliği çok daha önem arz etmekte artık. 

TAVSİYE 1: Sipariş verirken takip kodu (tracking number) ve sigorta (insurance) seçeneklerini seçmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum, biraz fazla ödersiniz ama daha güvenli bir alışveriş olur. Yoksa artık paypal güvencesi olmadığı için ürün kaybolursa veya hasarlı çıkarsa iade konusunda sorun çıkarabilirler (kısmi iade veya geri gönderme şartıyla iade gibi), sigorta almamışsınız diyebilirler. Takip kodu olmayınca genelde geç geliyor veya kaybolabiliyor deneyimlerime göre. Netherlands post ile daha hızlı geliyor genelde.

Aşağıdaki Siteler PayPal kullanmıyordu zaten. Kendi güvenlik önlemleri var:

Aliexpress: Alexpress te öncelikle puanı yüksek satıcıları seçmelisiniz kesinlikle. Ayrıca Aliexpress in kendi dispute sistemi var paypal gibi. Ürün gelmezse veya yanlış, hatalı ürün gelirse dispute açarak çözebiliyorsunuz. Ama Takipsiz kargo ile gelen ürünler için dispute kabul etmiyorlar diyenler var, buna da dikkat edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder